cropped-Q_Logo.png

City Glas Zuyd

City Glas Zuyd is een glaszettersbedrijf gespecialiseerd in het plaatsen van alle typen glas en kitwerk voor zowel particulieren als bedrijven.

Achtergrond

City Glas Zuyd benaderde Qreator voor het ontwerpen van een complete huisstijl. De dienst bestaat uit het ontwerpen van het logo, meedenken over de bedrijfsidentiteit. Het ontwerpen van flyers, autobelettering, promotioneel werk en video. Om een duidelijk beeld van de onderneming te krijgen hebben diverse gesprekken plaatsgevonden om te bepalen wat de uitstraling van het bedrijf moet zijn. Belangrijk in dit proces is het luisteren naar het verhaal achter het bedrijf en dit vertalen naar een commercieel verhaal. Zo is het voor de ondernemer belangrijk dat het logo veelzijdig is voor gebruik in toekomstige projecten. Daarnaast was het belangrijk dat de stad terug komt in het logo.

Opdracht

Website, Logo, Flyer, Visitekaartje

Ontwerp

Tijdens het ontwerp van het logo stond een beeld van een stad hoog op de lijst van eisen. Daarnaast is gekozen voor het kleurenpalet blauw en oranje. Aangezien het logo voor verschillende toepassingen bruikbaar moest zijn, is gekozen om een kenmerkend icoon te verwerken in het logo zodat het bedrijf ook zonder tekst direct herkenbaar is.